[pic=99_1254074475.JPG][pic=99_1254074414.JPG][pic=99_1254075021.JPG]VC Herentals ontving met Katelijne een ploeg die normaal gezien zal meestrijden voor de titel. Nog steeds een hele waslijst afwezigen bij de thuisploeg, zodat er opnieuw flink moest gepuzzeld worden. Bram Janssens, een zestienjarig jeugdtalent van rood-wit werd voor een eerste keer geselecteerd en nam plaats op de bank. De bezoekers lieten er geen gras over groeien en konden in de eerste vijf minuten al drie keer dreigen. Na één minuut hield Van Den Schoor de aanstormende El Habti van het openingsdoelpunt en even later stond de thuisgoalie opnieuw twee keer paraat op pogingen van Leysen. Herentals overleefde de eerste stormloop en kwam rond het kwartier zelfs een eerste keer opzetten. Coart stuurde Benijts diep maar de lage schuiver van Kristof belandde naast het doel. Even later werd Coart zelf de diepte ingestuurd maar de hoek was te scherp voor Klaas zodat de bal over doel ging. Alhoewel het sportief best draaide voor VCH kreeg de thuisploeg na een halfuur opnieuw een mokerslag te verwerken. Van Rooy kreeg prompt de rode kaart onder de neus geduwd voor een vermeende trekfout. Scheidsrechter Sluyts kende bovendien nog een penalty voor Katelijne die werd omgezet door Smits. Na het doelpunt ging Smits duidelijk de thuisaanhang jennen maar enkel een gele kaart was voor hem weggelegd. In het tumult rond deze fase incasseerde Herentals wel geel voor Smeyers, Coomans en Van Ende. Laat ons toe te zeggen dat er zeker niet met twee maten werd gewikt en gewogen. Herentals probeerde nog wel maar het was duidelijk dat een zoveelste tegenslag nefast werkt op de groep. Twee afstandsschoten van Smeyers en Coomans miste precisie. Katelijne kreeg via Luyten nog een zeer grote kans na een misser in de verdediging maar Van Den Schoor redde alweer de meubelen. Op slag van rust haalde Coomans nog uit met een verschroeiend schot maar de vingertoppen van Vercammen duwden de bal in corner. [b]Van Den Schoor redt, 16-jarige Bram Janssens schittert in snelheid[/b]In de tweede helft kwam de eerste kans op naam van Coart maar de eerste tegenprik van de bezoekers leverde opnieuw een doelpunt op. Luyten kreeg een zee van ruimte en bedankte vriendelijk door Herentals de doodsteek te geven en de 0-2 te scoren. Het mes werd nog iets dieper in de wonde geduwd wanneer enkele minuten later Luyten opnieuw vrijstaand de bal met het hoofd kon binnen werken. De jonge Bram Janssens kwam de aanvalslinie versterken ten nadele van Benijts en Bram liet zich onmiddellijk opmerken door zijn snelheid. Toch was het Katelijne die voor de goede kansen bleven zorgen. El Habti liet tot twee keer toe een open kans liggen al zat Van Den Schoor weer één keer schitterend bij de bal. Hoezeer de thuisploeg ook probeerde om een deftige kans bijeen te voetballen, het bleef opletten voor de snelle uitbraken van de bezoekers. Luyten nam echter genoegen met twee treffers want zijn schot verdween in het luchtruim. De laatste kans kwam nog op naam van Coart die een één-twee niet kon afronden waardoor de 0-3 stand op het bord bleef staan. [b]Bittere nasmaak[/b]Deze nederlaag werd wel grotendeels ingecalculeerd maar ze smaakt toch extra bitter met de opgelopen kaartenlast. Rekening houdend met de grote blessurelast komen er nu ook de schorsingen aan die volgende weken mee bepalend zullen zijn. Positief voor te onthouden is dat er bij momenten opnieuw werd gevoetbald, iets wat de supporters tegen Zandvliet bijvoorbeeld niet gezien hebben. Feit is dat er nu een drieluik aan wedstrijden aankomt waar Herentals echter wel punten moet gaan rapen. Te beginnen met de verplaatsing van zondag naar ’s Gravenwezel.[i]Verslag Kurt & Wendy Van Leemput/VC/ThalsFM.[/i]